De nieuwste Zaxis-7 middelgrote graafmachines blinken uit in comfort en veiligheid. De nieuwe modellen ZX130-7 en ZX135US-7 voldoen aan Stage 5 en werken zo efficiënt dat ze de kosten van de eigenaar verlagen en het rendement verhogen.

 

Minder brandstofverbruik

De nieuwe graafmachines ZX130-7 en ZX135US-7 verbruiken tot 9% minder brandstof dan de vorige modellen. Dit is onder meer te danken aan het  toonaangevende hydraulisch systeem HIOS V. Verder zijn de kosten lager door de nieuwe motor waarbij geen SCR-systeem nodig is en de ECO-meter. Ureum, vervanging van filters en het daarbij behorende onderhoud zijn voortaan overbodig.

 

Voel het verschil

De machinisten merken het verschil direct. De bijzonder ruime ZX130-7 en ZX135US-7 bieden buitengewoon comfort en kwaliteit. Ze behoren tot de stilste machines op de markt, met 16% minder trillingen in de ZX130-7 dan bij de vorige generatie. De cabine van de ZX135US-7 heeft een 15 cm bredere deuropening en een ruimer interieur, met meer beenruimte.

 

Meer overzicht

De Hitachi Zaxis-7-graafmachinesgeven een beter zicht over het werkterrein. Het Aerial Angle-camerasysteem biedt een uitzonderlijke kijkhoek van 270 graden van bovenaf en machinisten hebben de keuze uit zes weergaveopties om de directe omgeving van de machine te bekijken. Door de nieuwe led-werklampen en een ruitenwisser met een vergroot wisoppervlak kunnen machinisten onder moeilijke omstandigheden met meer vertrouwen veilig werken.

Lange levensduur

De ZX130-7 en de ZX135US-7 zijn erop gebouwd om lang mee te gaan.  Er zijn veel nieuwe onderdelen toegevoegd om de betrouwbaarheid verder te vergroten én de onderwagen is verder verbeterd.

Machineparkbeheer

Met de nieuwe aftersalesservices geeft Hitachi eigenaars controle over hun machinepark en werklast. De systemen Owner’s Site en ConSite monitoren op afstand en verzenden dagelijks via GPRS of satelliet operationele gegevens van de graafmachine naar Global e-Service. Daarnaast geeft ConSite maandelijks via e-mail een overzicht van deze informatie terwijl de ConSite Pocket-app in realtime meldingen geeft bij potentiële problemen.

 

Innovatieve controle

Met een nieuwe innovatieve functie wordt de kwaliteit van de motorolie en de hydraulische olie 24/7 continu bewaakt. Twee oliesensoren verzenden dagelijks gegevens naar Global e-Service en detecteren of de oliekwaliteit is verslechterd. Zo kunnen klanten er zeker van zijn dat hun graafmachines in goede conditie blijven.