High-reach demolition booms

Slopen op hoogte is een speciale tak van sport. Pladdet kan bestaande machines compleet aanpassen voor sloopwerkzaamheden. Wij produceren hiervoor de zogenaamde high-reach demolition booms. Dit tot een lengte van ca. 30 meter. De afgelopen jaren hebben wij tientallen machines mogen aanpassen naar sloopmachines waarmee we veel ervaring hebben opgedaan.

Modulair giekontwerp

Optioneel kunnen wij de gieken uitrusten met een giekwissel-systeem, dit kan zowel mechanisch als hydraulisch worden bediend. Er wordt dan een korte arm gemonteerd op de machine zelf van ca. 2 tot 2,5 meter. De gebruiker kan dan diverse gieken aankoppelen naar keuze. De niet in gebruik zijnde gieken worden dan opgeslagen in een transportframe wat ook dient om het aankoppelen gemakkelijk te laten verlopen. Hierdoor kan bijvoorbeeld met eenzelfde machine zowel sloopwerkzaamheden als baggerwerkzaamheden kunnen worden uitgevoerd.

Het hydraulische leidingwerk op de machine kan naar keuze worden uitgevoerd met volledig automatisch aankoppelend leidingwerk, of snelsluiters, of de budgetvriendelijke manier met handmatig te borgen koppelingen op het leidingwerk.

Zie hieronder in de galerij diverse voorbeelden van machines die zijn aangepast.