PLADDET WERKT AAN EEN BETERE WERELD

Milieuvriendelijke maatregelen, broeikaseffect, klimaatverandering; De wereld is sinds het ontstaan van Pladdet in 1943 enorm veranderd. Met ruim 110 medewerkers zien wij het als een plicht te zorgen voor het milieu en de toekomst van onze volgende generatie. Maatschappelijk verantwoord ondernemen past bij Pladdet.

verantwoord ondernemen

Milieu

Bij Pladdet scheiden we afvalstromen op een duurzame manier. Dat betekent dat we al onze producten van staalplaten en gietijzer zo efficiënt mogelijk inzetten. Daarvoor gebruiken we software die ervoor zorgt dat het restpercentage van oud ijzer zo klein mogelijk is.

  • Veel producten en grondstoffen worden bij Pladdet vervoerd op houten pallets. Daardoor is er veel houtafval. Dit wordt gescheiden in een speciale houtcontainer. Goede houtpallets worden opnieuw gebruikt.
  • Papieren verpakkingen en karton scheiden we in de papierpers, deze worden in een papiercontainer afgevoerd.
  • Restafval wordt gescheiden in een restafvalcontainer.
  • Alle restmaterialen die we niet gebruiken bij de productie, worden bij Pladdet afgevoerd en 100% gerecycled.
  • Vloeistoffen en oliën worden opgevangen in opslagvaten en opgehaald door een gespecialiseerd bedrijf.
  • Accu’s en batterijen bevatten waardevolle materialen die goed hergebruikt kunnen worden. Een gespecialiseerd recyclingbedrijf haalt deze op voor verdere verwerking.
Verantwoord ondernemen

Zorgen voor mensen

Maatschappelijk verantwoord ondernemen betekent dat we zorgen voor onze medewerkers. Voor hun gezondheid, hun veiligheid en hun welzijn. Een goede sfeer en ruimte om jezelf te ontwikkelen vinden we erg belangrijk.

Jongeren en starters kunnen bij Pladdet hun hart ophalen. We helpen ze om te leren en verder te groeien. Ze kunnen opleidingen en cursussen volgen en we bieden een goed salaris en secundaire arbeidsvoorwaarden. Pladdet werkt onder andere samen met bedrijfsschool Techwijz in Terneuzen, waar we leerlingen regionaal opleiden voor een mooie baan bij Pladdet.

Lashokjes
Verantwoord ondernemen

Energie besparen

Bij Pladdet gaan we duurzaam om met energie. Ons bedrijfspand is voorzien van LED verlichting waardoor onze totale energiebehoefte daalt. Daarnaast rijden de medewerkers met personenbussen naar het werk. Zo verminderen we uitstoot en helpen we het milieu te ontlasten.