Contragewicht verzwaren

Pladdet verzwaart het contragewicht van elk merk en type machine. Dit kan door middel van een tussenbouw of onderbouw of bovenbouw van extra gewicht. Het resultaat is betere stabiliteit voor een aangepaste (verlengde) giek. Van de kleinste tot de grootste machineklasse.

Bovenbouw

De bovenbouw optie is de meest eenvoudige en vriendelijke optie voor de portomonnee. Deze constructie is makkelijk te demonteren, echter het nadeel is het beperkte zicht naar achter.

Tussenbouw

De tussenbouw is de meest fraaie optie. Daarnaast zorgt deze manier van verzwaren ervoor dat het originele ballastblok verder van het draaicentrum van de machine komt, waardoor dit technisch gezien de voorkeur heeft.
Met het blote oog is dit praktisch niet van origineel te onderscheiden.

Onderbouw

De onderbouw is net als de bovenbouw eenvoudig en betaalbaar. Gemakkelijk te demonteren en geen beperking op het zicht naar achteren omdat het extra gewicht onder het originele contragewicht wordt geplaatst.
Als de ruimte tussen rijwerk en contragewicht beperkt is in de hoogte, dan is het niet mogelijk de machine op deze manier te verzwaren.

Contragewicht – hydraulisch afzetbaar

Pladdet kan de aanpassingen zo uitvoeren dat het complete contragewicht  hydraulisch afzetbaar wordt gemaakt. Dit is vooral een voordeel bij grote zware machines, voor meer flexibiliteit bij transport.

Contragewicht – hydraulisch uitschuifbaar

Ook kan het contragewicht hydraulisch uitschuifbaar worden gemaakt. Hierdoor wordt de afstand tussen draaikrans en het contragewicht groter waardoor er tijdelijk meer stabiliteit is. Groot voordeel hierbij is dat het totaalgewicht en de draaicirkel niet toenemen.

Heeft u andere wensen dan hierboven omschreven? Neem dan contact met ons op!