Minder brandstofverbruik
De nieuwe graafmachines ZX130-7 en ZX135US-7 verbruiken tot 9% minder brandstof dan de vorige modellen, dankzij Hitachi’s hydraulisch systeem HIOS V. De nieuwe motor voldoet aan Stage 5 waardoor er geen SCR-systeem nodig is. Ureum, vervanging van filters en het daarbij behorende onderhoud zijn dus niet meer nodig. De nieuwe ECO-meter zorgt voor het verder verminderen van brandstofkosten.

Voel het verschil
Machinisten waarderen het comfort in de opnieuw ontworpen Zaxis-7. De  ruime ZX130-7 en ZX135US-7 bieden buitengewoon comfort en kwaliteit. Ze behoren tot de stilste machines op de markt met 16% minder trillingen in de ZX130-7 dan bij de vorige generatie. De cabine van de ZX135US-7 heeft een 15 cm bredere deuropening en een ruimer interieur, met meer beenruimte.

Meer zicht voor de machinist
De Hitachi Zaxis-7-graafmachines geven de machinist een beter zicht over het werkterrein. Het Aerial Angle-camerasysteem biedt een uitzonderlijke kijkhoek van 270 graden van bovenaf en machinisten hebben de keuze uit zes weergaveopties om de directe omgeving van de machine te bekijken. Door de nieuwe led-werklampen en een ruitenwisser met een vergroot wisoppervlak kunnen machinisten onder moeilijke omstandigheden met meer vertrouwen werken.

Lange levensduur
De ZX130-7 en de ZX135US-7 zijn erop gebouwd om lang mee te gaan. Er zijn veel nieuwe onderdelen toegevoegd om de betrouwbaarheid verder te vergroten én de onderwagen is verder verbeterd.

Monitoren op afstand
De systemen Owner’s Site en ConSite zorgen voor monitoring op afstand en verzenden dagelijks via GPRS of satelliet operationele gegevens van de graafmachine naar Global e-Service. Daarnaast geeft ConSite maandelijks via e-mail een overzicht van deze informatie terwijl de ConSite Pocket-app in realtime meldingen geeft bij potentiële problemen.

Innovatie
Verder wordt met een unieke innovatieve functie de kwaliteit van de motorolie en de hydraulische olie 24/7 continu bewaakt. Twee oliesensoren verzenden dagelijks gegevens naar Global e-Service en detecteren of de oliekwaliteit is verslechterd. Dankzij deze innovatieve functie kunnen klanten er zeker van zijn dat hun graafmachines in goede conditie blijven, en is er minder onderhoud. (Bouwmachineweb)