Offerte aanvragen
Zoek

Sterke Eigenschappen

  • Ontwikkeld voor en door spoorwegbedrijven
    De unit is in 2015 gelanceerd als -I editie, door de input in de loop van de tijd door de gebruikers is deze stap voor stap verbeterd naar inmiddels de -III serie.
  • Laag design
    Door toepassing van deuren die langs zijkant opengaan wordt een lage opbouwhoogte gerealiseerd. Ook is de unit voorzien van zijaansluiting zodat de snelwisselplaat zowel bovenaan als op zijkant kan worden gemonteerd.
  • Flexibliteit
    De unit wordt geleverd met zuigmond die zowel op en neer kan gaan als roteren. Daarnaast kan de complete unit ook zelf een stuk roteren om zodoende bijv. dichter bij perron te zuigen.
Productomschrijving

Ballastzuiger

De ballastzuiger zuigt door het gebruik van luchtstroming het materiaal op.

Werking ballastzuiger
Een beweegbare zuigslang – zowel hamerend als roterend – neemt het materiaal met de luchtstroom mee naar het reservoir. Eenmaal in het reservoir, valt het materiaal door de zwaartekracht naar de bodem. De luchtstroming gaat verder door de zeef. De zeef zit aan de bovenkant van het reservoir. De luchtstroom gaat verder door de waaier en het waaierhuis, waar het zijn weg naar buiten vervolgt. De uitlaat heeft een grof filter. Daaromheen zit een fijn filter.

Sproei-installatie bij droge materialen
Voor droge materialen is er een sproei-installatie opgebouwd. Het water wordt in fijne druppelvorm toegevoegd aan de zuigmond. Zo wordt het goed vermengd in de luchtstroom. Door het besproeien van de ballast met water wordt er een aanzienlijke stofreductie gerealiseerd. De hoeveelheid luchtstroom wordt door een centrifugaal ventilator getrokken. De centrifugaal ventilator wordt aangedreven door een hydraulische motor.

Wilt u een offerte voor dit product? Wij adviseren u graag!

Vraag een offerte aan

Uitvoeringen

De Ballastzuiger is verkrijgbaar in diverse uitvoeringen.

Offerte aanvragen