Offerte aanvragen
Zoek

Sterke eigenschappen

  • Kantelgebied
    De kantelmotor heeft een groter kantelgebied dan het kantelstuk of het draai/kantelstuk. Dit komt omdat de kantelmotor kantelt met behulp van een worm-overbrenging in plaats van met cilinders.
  • Eenvoud en onderhoud
    De kantelmotor heeft naast regelmatige smering weinig onderhoud nodig.
  • Uitstekende delen
    In vergelijking met draai/kantelstukken of kantelstukken heeft deze kantelmotor geen uitstekende delen, omdat hij geen cilinders heeft.
Productomschrijving

Kantelmotor

Pladdet kantelmotor
Een kantelmotor zorgt ervoor dat een uitrustingsstuk kan kantelen. Bijvoorbeeld een bak of sloopapparatuur. Een kantelmotor heeft een zogenaamde ‘worm-overbrenging’ waardoor het kantelgebied zeer groot is. Op de kleinere modellen tot wel 2×90 graden! Een kantelmotor is geschikt voor machines vanaf circa 2 ton tot 50 ton.

Constructie kantelmotor
De complete kantelmotor wordt gefreesd uit één stuk hoogwaardig constructiestaal. De snelwissel aan de onderkant is van S355 of van gietijzer, afhankelijk van het gekozen systeem.

Opties kantelmotor
De kantelmotor is uit te voeren als een zogenaamde ‘sandwich constructie’ met onder en boven snelwissel ophanging. Of als alternatief aan de bovenkant direct vast aan de machine en aan de onderkant voorzien van snelwissel hydraulisch of mechanisch. De unit is beveiligd tegen overbelasting door middel van een veiligheidsventiel.

Onze kantelmotoren kunnen we met iedere adapter bovenaan leveren. Dit kan zowel vast aan de machine als op ieder bekend snelwisselsysteem. Een veelvoorkomende optie is een bijpassende lasthaak met certificaat.

 

Wilt u een offerte voor dit product? Wij adviseren u graag!

Vraag een offerte aan

Uitvoeringen

De kantelmotor is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen.

Offerte aanvragen