Offerte aanvragen
Zoek

Sterke Eigenschappen

 • Grote klemkracht
  Verkregen door de dubbele klemcilinder(s) in combinatie met de hefboomwerking van de klemarmen en het klemrubber. De dubbele onderbalk zorgt voor een stabiele klemming en de inwendige hoogte van 1150 mm maakt het ook mogelijk om steenpakketten mét pallet te klemmen.
 • Laag gewicht
  Extra slanke tapse klemarmen en laag eigen gewicht door gebruik van hoogwaardig constructiestaal.
 • Eenvoudige bediening
  De breedteverstelling is eenvoudig te bedienen door klemverstelpennen met groot handvat en conische zoekrand. De volledig tapse klemarmen laten zich makkelijker zakken tussen de steenpakketten. De rubbers van 1300 mm maken het bovendien makkelijker om een pakket klinkers te klemmen.
 • Parallelgeleiding
  De klem is voorzien van een liggende dubbelwerkende cilinder en lastveiligheid. De ophanging is geschikt voor een flens- of as rotator in combinatie met een optioneel adapterstuk naar de graafmachine. Verder heeft de stenenklem parallelgeleiding voor het gelijkmatig openen en sluiten van de klembenen en het rechtop wegzetten van de klem.
Productomschrijving

Stenenklem

Pladdet stenenklem
De hydraulische stenenklem wordt veel gebruikt bij het opnemen van gepalleteerde en niet-gepalleteerde bouwmaterialen. De stenenklem heeft vier tabse klembenen per zijde en is standaard in breedte verstelbaar van
 700 tot 1.100 mm. Dit gaat in stappen van 100 mm. De stenenklem kan ook breder worden gemaakt van 800 tot 1.300 mm. De klemhoogte is 1.150 mm.  

Constructie stenenklem
De stenenklem is vervaardigd van hoogwaardig staal. Dit zorgt voor een goede kwaliteit en lange levensduur van de klem. Bij een werkdruk van 180 à 200 bar is, onder normale omstandigheden, de capaciteit van de klem 4.500 kg. D
e stenenklem is via de grijperplaat of via de grijperbeugel direct op de vooras van de snelwissel aan te sluiten. De dubbele onderbalk met zwart enkelvoudig klemrubber is ook geschikt voor het klemmen van EV en DV hulpstukken. De klem wordt geleverd met drukreduceerventiel met manometer en literbegrenzer, inclusief twee hydrauliekslangen van 1500 mm en 1/2  snelkoppelingen.

Opties stenenklem
De stenenklem is verkrijgbaar met verbredingsstukken, klinkerplaten, dubbel rubber aan de onderzijde en een hydraulische rotator die 360 graden eindeloos roteert.

Bekijk ons assortiment nieuwe stenenklem en gebruikte stenenklem

Wilt u een offerte voor dit product? Wij adviseren u graag!

Vraag een offerte aan
Standaard geleverd met

Set verlengstukken EV250

Deze kunnen verlengd worden naar 1800 mm.

Set standaard rechte klinkerplaten

De lengte van deze platen is 1300 mm.

Voorzien van een CW2/3 kopplaat

Inclusief schommelstuk en parkeersteun.

Uitvoeringen

De stenenklem is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen.

Offerte aanvragen