Offerte aanvragen
Zoek

Sterke Eigenschappen

 • Lichtgewicht
  Zelfs met een gevulde watertank is het operationeel gewicht van de grondzuiger slechts 1.550 kg, wat deze geschikt maakt voor machines vanaf 14 ton.
 • Leverbaar met verschillende zuigbuizen
  Een standaard zuigslang van rubber van 1,5 meter wordt meegeleverd, voorzien van gekartelde rand aan onderzijde. Andere lengte of materiaal is zeker mogelijk.
 • Eenvoudig in gebruik
  De grondzuiger is eenvoudig aan te sluiten op de machine, geen elektrische aansluiting vereist.
Productomschrijving

Grondzuiger

Werking grondzuiger
De grondzuiger zuigt door het gebruik van luchtstroming het materiaal op. Een beweegbare zuigslang – zowel hamerend als roterend – neemt het materiaal met de luchtstroom mee naar het reservoir. Eenmaal in het reservoir, valt het materiaal door de zwaartekracht naar de bodem. De luchtstroming gaat verder door de zeef. De zeef zit aan de bovenkant van het reservoir. De luchtstroom gaat verder door de waaier en het waaierhuis, waar het zijn weg naar buiten vervolgt. De uitlaat heeft een grof filter. Daaromheen zit een fijn filter. Dankzij hydraulisch bedienbare loskleppen is de grondzuiger eenvoudig te legen.

Sproei-installatie grondzuiger
Voor droge materialen is er een sproei-installatie opgebouwd. Het water wordt in fijne druppelvorm toegevoegd aan de zuigmond. Zo wordt het goed vermengd in de luchtstroom. Door het besproeien van het materiaal met water wordt er een aanzienlijke stofreductie gerealiseerd. De hoeveelheid luchtstroom wordt door een centrifugaal ventilator getrokken. De centrifugaal ventilator wordt aangedreven door een hydraulische motor.

Aansturing grondzuiger

 • 1x Standaard hamer circuit (enkelwerkend) à 115 liter maximaal op 300 bar. Voor bediening ventilator + op en neer beweging zuigmond + optioneel roteren van de zuigmond. Dit is mogelijk door middel van het omzetten van kogelkranen op de zuigbak zelf.
 • 1x Rotatiecircuit (dubbelwerkend) à 20-30 liter op maximaal 180 bar. Voor bediening losklep, door middel van volgordeschakeling die op de unit is opgebouwd, wordt eerst de zuigslang weg gekanteld voor de klep opengaat en vice versa.
 • Standaard uitgerust met hoge druk water systeem (250 bar).
 • Bak is bovenaan voorzien van vlakke plaat met gatenpatroon HM1000. Door zijn bouw kan de grondzuiger ook gemakkelijk worden ingezet op plekken met weinig ruimte, bijvoorbeeld onder een boom die verplaatst moet worden, of in een tunnel.
 • Optioneel is een draaibare zuigmond mogelijk.

Wilt u een offerte voor dit product? Wij adviseren u graag!

Vraag een offerte aan

Uitvoeringen

Offerte aanvragen